luni, 17 decembrie 2012

Despre "fiara" din cartea Apocalipsa; de ce nu este un om, ci un sistem?

(Articolul nu neaga profetia ca va veni un om, un mare politician, manat de duhul cel rau, fiind numit in Biblie "Antichrist" (1Ioan 2:18), ci atrage atentia asupra faptului ca unii incurca simbolurile)

Exista o parere ca "fiara" din Apocalipsa este "Antichristul", un om crud, un dictator ce se va da drept Dumnezeu, din Timpul Sfarsitului. Negresit, Antichristul va fi un om crud, un dictator ce se va da drept Dumnezeu, din Timpul Sfarsitului, dar oare CE SIMBOL trebuie sa ii aplicam din cartea Apocalipsa, simbolul de "fiara" sau simbolul de "corn"? In Biblie Antichristul are ca simbol un "corn", deoarece coarnele reprezinta regi (Apocalipsa 17:12, Daniel 7:8). 

Ce inseamna atunci "fiara"? Daca "fiara" poate fi sezuta, adica calarita (strunita) (Apocalipsa 17:3), atunci trebuie sa fie si cineva care sa o calareasca. Prin urmare este usor de inteles ca daca fiara are coarne, se exclude ideea sa poata avea acelasi inteles: Antichristul sa fie si "fiara" si Antichristul sa fie si "corn" (cornul cel mic care va creste mare).

Memento
Sa nu uitam nici o clipa ca fiara poarta "coarne" si coarnele sunt "regii" fiarei, care conduc "fiara"

Ce ar putea face un biet corn (rege) fara aportul si acceptul unei imparatii? Poate un corn (rege) impunge daca este separat de corpul intreg al unui animal? Ce ar putea face un presedinte sau un rege daca nu ar avea acceptul si sustinerea supusilor? Ce ar fi putut face Hitler, fara fanatica sustinere a supusilor sai? Ce ar putea face Antichristul fara sustinerea supusilor sai? Nimic, dragi cititori! Fiara este imparatia Antichristului, este sistemul politic din Timpul Sfarsitului, care il propulseaza SI SUSTINE pe Antichrist la conducerea intregii lumi.

Avertizare:  "Nu de citit e greu, ci de asamblat puzzle-ul profetic."
 
"Fiara" in cartea Apocalipsa si cartea lui Daniel 

Despre "Antichrist" se vorbeste mai putin in Apocalipsa, deoarece este un rege care vine dupa cei zece regi (Daniel 7:24,25), ce domnesc foarte putin, timp de un ceas simbolic. Sunt regii (presedintii) din Timpul Sfarsitului si nu din nu stiu ce timp apus. Sa fim atenti, deoarece ni se spune clar ca "cornul mic", adica Antichristul, iese dintre celelalte coarne, deci face parte dintre cele zece coarne (Daniel 7:8).  
Nu are cum sa fie vorba de imparatii romani din primul secol! 
Domnia Antichristului, fiind dupa acesti zece imparati este si ea foarte scurta.
Asadar, nu putem fi de acord cu interpretarea unora despre "fiara" din cartea Apocalipsa, deoarece nu se respecta interpretarea simbolurilor Bibliei. Daca nu se accepta ca Antichristul este "cornul cel mic" din cartea profetului Daniel, si prin urmare Antichristul trebuie simbolizat prin "corn" si nu prin "fiara", nu vom intelege corect nici celelalte piese din "puzzle-ul profetic", se creaza confuzie si astfel se franeaza procesul de intelegere si interpretare corecta a cartii lui Daniel si a cartii Apocalipsei

In profetii ni se arata clar ca fiarele reprezinta regi. Daca nu lasam ca Biblia sa se explice singura, cadem de la interpretarile corecte. 
Biblia se explica singura, numai trebuie sa fim atenti:
Daniel 7:2,3,7. Daniel a inceput si a zis: "In vedenia mea de noapte am vazut cum cele patru vanturi ale cerurilor au izbucnit pe Marea cea Mare. 
Si patru fiare mari au iesit din mare, deosebite una de alta. 
Dupa aceea m-am uitat in vedeniile mele de noapte si iata ca era o a patra fiara, nespus de grozav de inspaimantatoare si de puternica; avea niste dinti mari de fier, manca, sfarama si calca in picioare ce mai ramanea; era cu totul deosebita de toate fiarele de mai inainte si avea zece coarne
Apocalipsa 13:1,2. Apoi am stat pe nisipul marii. Si am vazut ridicandu-se din mare o fiara cu zece coarne si sapte capete; pe coarne avea zece cununi imparatesti, si pe capete avea nume de hula. 
Daca suntem atenti, putem vedea ca este aceeasi fiara, adica atat prorocul Daniel cat si apostolul Ioan au descris aceeasi fiara. 

Ce inseamna fiara a patra?

Iata raspunsul unuia dintre ingerii lui Iehova, Dumnezeul Atotputernic:
Daniel 7:23. El mi-a vorbit asa: "Fiara a patra este o a patra imparatie (regat) care va fi pe pamant. Ea se va deosebi de toate celelalte, va sfasia tot pamantul, il va calca in picioare si-l va zdrobi. 
24. Cele zece coarne inseamna ca din imparatia aceasta se vor ridica zece imparati. Iar dupa ei se va ridica un altul care se va deosebi de inaintasii lui si va dobori trei imparati. 
25. El ("cornul mic" care iese din mijlocul celorlalte coarne - un amanunt foarte important Daniel 7:8) va rosti vorbe de hula impotriva Celui Preainalt, va asupri pe sfintii Celui Preainalt si se va incumeta sa schimbe vremurile si legea; si sfintii vor fi dati in mainile lui timp de o vreme, doua vremuri si o jumatate de vreme." 

Biblia se explica ea singura

Biblia arata clar ca nu "fiara" inseamna Antichristul, ci un "corn" al fiarei:
"Cele zece coarne inseamna ca din imparatia aceasta se vor ridica zece imparati (regi)".
zece coarne = zece imparati
Sa lasam simbolurile asa cum sunt ele explicate, altfel este impotrivire fata de Cuvant si cine se impotriveste Cuvantului isi va lua osanda. 
 
O problema de care trebuie tinut cont

Repet: Biblia se explica ea singura. Singura problema este ca pe ici colo, nu este tradusa corect. Si de aici apar mai toate problemele de interpretare.
Ca de exemplu la Daniel 7:17, sunt sigur ca nu este tradus corect, deoarece ar combate versetul din Daniel 7:23. E o chestie de logica, dragi cititori.
Iata aici o alta traducere, unde lucrurile sunt lamurite foarte clar in acest verset.
Textul Latin: Biblia Sacra Vulgata
hae bestiae magnae quattuor quattuor regna consurgent de terra
Daniel 7:17 BSV
Conform cu dictionarul latin Lewis and Short, "regna" inseamna "guvernare regala, autoritate regala, imparatie, majestate regala".
In Apocalipsa 17:10 traducerea BSV reda cuvantul "regi" prin "reges", pluralul lui "rex" (rege) si nu prin "regna" asa cum o face la Daniel 7:17.
Textul Latin: Biblia Sacra Vulgata
et hic est sensus qui habet sapientiam septem capita septem montes sunt super quos mulier sedet et reges septem sunt 
Apocalipsa 17:9 BSV
La fel, traducerea Douay-Rheims Bible, reda altfel textul din Daniel 7:17
Douay-Rheims Bible
These four great beasts are four kingdoms, which shall arise out of the earth. 
"Aceste patru fiare mari sunt patru regate, care se vor ridica pe pamant."

La fel reda versiunea New Living Translation si GOD'S WORD® Translation.

Nu neg faptul ca in Textul Masoretic, cuvantul in cauza este cuvantul aramaic "malchin" din Daniel 7:17, care inseamna "imparati". 
Dar va pun o intrebare: cat de sigur este textul de aici? Poate fi el credibil in cele mai mici detalii? Cine stie, poate ca un copist neatent a gresit, cand a copiat textul original? Daca ne luam doar dupa textul din Textul Masoretic, este clar ca avem de a face cu o contradictie flagranta intre Daniel 7:23 si 7:17. Neavand originalul, dar avand intelepciunea data de Dumnezeu, nu putem sa inchidem ochii asupra acestui lucru, doar de dragul unei versiuni, fiindca in cele din urma si Textul Masoretic nu este decat o versiune biblica. 
Stim ca Ieronim, autorul versiunii Biblia Sacra Vulgata a tradus o versiune ebraica a cartilor Vechiului Legamant (Vechiul Testament) de langa Marea Tiberiadei, anterioara Textului Masoretic.

Sa acceptam si noi, ce este bine stipulat in Biblie, dupa cum urmeaza:
1. Fiara a patra inseamna un regat si nu un rege
2. Cele zece coarne inseamna zece regi

Haideti sa nu amestecam simbolurile! Lasati "fiarele" sa fie "regate" si lasati "coarnele" sa fie "regi"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.