sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Despre rautate: E o cale spre judecata si "lacul de foc"

Aspectul cel mai important pe care un interpret al Scripturii trebuie sa il aiba este sa fie un om dupa voia lui Dumnezeu si acesta se poate rezuma intr-o singura expresie: "Sa nu fie rau."

Daca esti rau nu ai cum sa intelegi Scriptura si aceasta este avertizarea unui inger: 

"Mulţi vor fi curăţaţi, albiţi şi lămuriţi; cei răi vor face răul şi niciunul din cei răi nu va înţelege, dar cei pricepuţi vor înţelege." Daniel 12:10. 

Rautatea ca si minciuna are o mie de fete (laturi). Sa nu uitam ca pentru un singur cuvant suntem deja pasibil de pedeapsa gheenei: 

"Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: "Să nu ucizi; oricine va ucide va cădea sub pedeapsa judecăţii."
Dar Eu vă spun că oricine se mânie pe fratele său va cădea sub pedeapsa judecăţii; şi oricine va zice fratelui său: "Prostule!" va cădea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: "Nebunule!" va cădea sub pedeapsa focului gheenei."
Matei 5:21,22. 

Si asta este doar una dintre laturi. Dar cate laturi ale rautatii nu sunt? Nici un om rau nu va scapa de judecata, indiferent ce latura a rautatii a practicat:

"Nu vă miraţi de lucrul acesta; pentru că vine ceasul când toţi cei din morminte vor auzi glasul Lui
şi vor ieşi afară din ele. Cei ce au făcut binele vor învia pentru viaţă; iar cei ce au făcut răul vor învia pentru judecată."
Ioan 5:28,29

Anumite biserici din trecut nu au inteles corect Biblia, deoarece au avut o doctrina falsa despre rautate. Si astfel au ajuns la pacate teribile, inspaimantatoare. Cand spunem "inchizitie", suntem tentati sa ne gandim doar la inchizitia Catolica, caci ea este cea mai cunoscuta... Insa au fost inchizitii teribile - fara acest nume - facute de Biserica Ortodoxa si chiar de cele Protestante. Dar ce diabolic de siret lucrau ca sa ii prinda pe bietii care nu subscriau la ideologia Bisericii lor! Sub regimul protestant din Elvetia, populatia a fost supusa la un referendum in care erau pusi cu toti sa jure loialitate fata de stat, desi in Noul Testament din Biblia autoritatilor era stipulat clar ca nimeni sa nu depuna juramant, ci sa se rezume a spune "da" sau "nu". Cine nu era dispus sa depuna juramantul, era automat condamnat la moarte ca eretic (anabaptist). Cata viclenie, asociata cu o mare rautate! Si ce mare rusine va fi pe ei la inviere! Ei care se credeau cei mai mari credinciosi vor fi coborati la statutul de cei mai mari necredinciosi. Si in loc de viata vesnica vor primi osanda vesnica. Ce teribil avertizment pentru toti... sa mergi in lacul de foc, din cauza rautatii tale... 

"Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este Cartea Vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea.
Marea a dat înapoi pe morţii care erau în ea; Moartea şi Locuinţa morţilor au dat înapoi pe morţii care erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui.
Şi Moartea şi Locuinţa morţilor au fost aruncate în iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.
Oricine n-a fost găsit scris în Cartea Vieţii a fost aruncat în iazul de foc."Apocalipsa 20:12-15

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.