vineri, 4 ianuarie 2013

Martorii Lui Iehova si implicatiile anul 2 i.e.n. ca data nasterii Domnului Isus

Către Martorii Lui Iehova sinceri

Literatura Martoriilor afirmă încă de pe timpul fondatorului C.T. Russell că pruncul Isus s-ar fi născut în anul 2 î.e.n.. In mod normal Martorii ar fi trebuit să ţină cont de acest aspec, căci dacă pruncul Isus s-ar fi născut în anul 2 î.e.n. acum am fi în anul 2015 (la scrierea articolului), iar aşazisa sa încoronare în 1914, ar fi fost de fapt în 1912.

Deci, Martorii ar avea două variante, ori să mute "investirea regala" pe anul 1912, ori să recunoască că de fapt acea "investire regala" s-a produs de mult, vezi Matei 28:19; 1Corinteni 15:27; Efeseni 1:22; etc.. Evident, asta are implicatii si in faptul ca ar trebui scazuti doi ani din cei 2520 de ani, despre care ei spun (in mod gresit, evident) ca trebuiau sa treaca de la detronarea ultimului rege, prin capturarea si distrugerea Ierusalimului si a regatului evreiesc si intronarea Domnului Isus. Sunt doar niste speculatii halucinante, bune numai pentru creduli.
Vor renunta Martorii Lui Iehova care se cred sinceri la 1914, avand in vedere faptul deranjant prezentat mai sus? Daca vor fi sinceri cu adevarat vor renunta, iar cei care nu sunt sinceri cu adevarat, nu vor renunta.

Martorii lui Iehova (iniţial numindu-se Studenţii Bibliei) au prezis că Christos s-a întors în anul 1874 (ulterior au schimbat data pe 1914), că sfinţii au înviat în 1878 (ulterior au schimbat data pe 1918), că ei vor fi răpiţi în cer în luna octombrie a anului 1914, că din acel an vor împărăţi efectiv cu Christos, că în acel an sistemul lumii va fi distrus prin anarhie. 

Au mai prezis că profeţii din vechime vor învia în 1925, că milioane de oameni care au văzut anul 1914 nu vor muri niciodaată (după anul 1995 au renunţat la idee, văzând că generaţia care a văzut 1914 se stinge încet). De ce se încăpăţânează totuşi să susţină anul 1914, ca fiind anul "investirii" lui Christos ca Rege cu puteri depline? Fiindcă ar trebui să-şi ceară scuze şi să recunoască că au greşit? Sa vedem ce vor face cu cei doi ani deranjanti? Ar putea aceasta buturuga mica, rasturna carul de paie al doctrinei despre 1914?
Acum se va decide cat de sinceri si cat de consecventi sunt Martorii Lui Iehova!

Care sunt cateva din greşelile Martorilor Lui Iehova?
1. Credinţa că prima înviere a început în 1918 (1Tesaloniceni 4:17). Calculul lui C. T. Russel despre învierea din 1878 şi alte date şi al lui J. F. Rutherford despre învierea din 1918 şi alte date a adus a generat ceartă printre “Studentii în Biblie” cu privire la al cui calcul este mai bun, dar şi confuzie şi rumoare, unii nici nu ştiu că Organizaţia lor învaţă că învierea a început în 1918.
2. Credinţa că Christos a fost întronat în 1914 (Matei 28:19; 1Corinteni 15:27; Efeseni 1:22). Calculul ce duce la anul 1914, ca început al "investirii" lui Christos ca Rege cu puteri depline este greşit (nu este necesar nici un calcul), el fiind investit cu tot ce era de investit, automat cum s-a dus la cer. Nu "investirea de rege" i s-a amanat, ci timpul de actiune.
3. Credinţa că vaccinurile şi transfuziile ce conţin sânge sunt "mâncare" de sânge (parafrazaţi Marcu 3:4). Nici vaccinurile nici sangele transfuzat nu trec prin sistemul digestiv.
4. Denaturarea sensului cuvântului "judecată" (Matei 12:41-42; Apocalipsa 20:11-12). Ei sustin ca judecata oamenilor ce mor acum, se va face in mileniu, dupa ce vor fi inviati si pusi la "proba de ascultare". Deci poti sa faci ce vrei acum, ca nu vei fi tras la raspundere. Dupa ce mori se sterge totul cu buretele si o sa o iei de la 0. O sa raspunzi doar de faptele pe care le vei face in regatul lui Dumnezeu. Dupa cum se vede, Martorii au o doctrina foarte gresita despre mantuire.
5. Denaturarea sensului expresiei "îndreptăţire prin credinţă" - Efeseni 2:1-22. Conform Martorilor, daca nu crezi ca cei ce fac parte din clasa lor conducatoare sunt aprobati de Dumnezeu pentru a te invata in toate domeniile ale credintei, nu poti fi mantuit. Esti indreptatit numai dupa ce ii accepti ca fiind singurul "canal de comunicare intre Dumnezeu si oameni". Nu se primeste nici o indreptatire prin credinta prin credulism, slugărnicie sau frica de oameni, indiferent daca sunt din Brooklyn, indiferent daca sunt priviţi ca şi papa de la Roma sau "profeta" Elena White a adventiştilor. Totul vine prin Christos, Fiul lui Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.