vineri, 25 ianuarie 2013

Te-ai cercetat temeinic?


Pace si har tuturor

Poate m-ati intreba: Tu cum ai raspunde?

Din nefericire, cateaodata nu am facut o cercetare temeinica, uneori am facut cate o mare greseala.

Apostolul Pavel ne indeamna: "Pe voi insiva cercetati-va daca sunteti in credinta".

Sunt foarte de acord cu apostolul Pavel. Fiecare trebuie sa ne cercetam, pe noi insine, individual si in lumina Bibliei sa vedem daca suntem sau nu in credinta. Biblia spune clar ca trupul lui Christos - numit si - "poporul meu" de catre Dumnezeu, va trebui sa se elibereze din criza captivitatii - as numi-o eu - in care se alfa - Apocalipsa 18. 

Daca constatam ca noi sau biserica noastra nu corespundem cu invatatura Bibliei, trebuie sa luam atitudine, trebuie sa ne corectam atat pe noi insine, cat si biserica noastra. Se naste intrebarea: Dar daca eu ma corectez, dar biserica noastra nu doreste sa se corecteze? Multi vor zice ca esti eretic sau in cel mai bun caz, ca biserica are diversitatea ei, pe care va trebui sa o accepti. Dar Biblia spune clar ca trebuie sa te indepartezi de orice neadevar si de orice faradelege. Si atunci cum mai poate argumenta cineva ca trebuie sa ramai unit in diversitate? Pai atunci ramai in criza, in captivitate, te pui sub blestem... Deci, din contra, tre sa spagi diversitatea, sa te eliberezi din aceasta sclavie spirituala in care nu poti sa faci voia deplina a lui Dumnezeu. Dar este o lupta grea.

Poate o sa va sochez, dar trebuie. Curatenia trebuie facuta nu numai in noi si in biserica, ci si in traducerea biblica pe care o folosim. Sunt multe pasaje corupte, sunt anumite texte straine, deci trebuie facuta o noua recenzie a Bibliei.  
Multe biserici sa cred in adevar, deoarece au o multime de membrii. Ei cred ca acest lucru este un semn al aprobarii si al binecuvantarii divine. Dar cand Biblia vorbeste de binecuvantare, nu o leaga neaparat de crestere numerica.  Eu cred ca diferenta dintre trupul lui Christos si o secta sau o grupare (ce este doar o lucrare umana) nu o face numarul.
Sa ne amintim de ce a spus Domnul nostru Isus: MULTI vor veni in ziua aceea si ii vor zice Doamne, Doamne, dar el le va zice, nu va cunosc. Ce rusine ar fi sa fii intr-o biserica mare, cu multi membrii si la judecata toti sa mearga in lacul de foc!
Bine a scris cineva:
"In plus, Cuvantul spune ca Focul va da lucrarea fiecaruia pe fata, daca va arde sau nu (1Corinteni 3:11-15)."


Nici vorba, ca numarul are trebui sa ne impresioneze. Din contra, ar trebui sa ne puna in garda. Vorbind la modul general, noi crestinii, stam tare cu primul punct, cu numarul. Ne place sa ne laudam ca suntem multi. Dar cum stam cu calitatea? Va fi justificabil pentru noi atuul nostru ca ne-am dus acolo ca au fost multi, ca a fost frumos, etc.? Sau aceste fortareti vor fi atunci pentru noi a drama? Nu este mai bine acum sa le daramam si apoi sa zidim la loc altele, de calitate neindoielnica?

Nici vorba sa ne luam dupa exemplele indoielnice si sa lasam calitatea. Sa nu dam pasarea din mana pe aia de pe gard. Este cea mai buna idee, sa nu lasi niciodata calitatea. Sa stai intotdeauna cu cartea de calitate in mana.
Nu binecuvantarea numerica conteaza. Eu nu ma duc pe cartea asta. Doresc adunari mici, dar sanatoase din toate punctele de vedere. Nu doresc sa convertesc cu gramada, ci sa depun marturie despre adevarurile scumpe pe care mi le-a dat Dumnezeu.
In alta ordine de ideii, sunt pentru a demasca interpolariile, dar nu ca dupa aceea sa intru in extreme, in detali nesemnificative si dubioase. Putem sa facem o carte despre interpolari, unde sa dam toate detaliile despre lucrurile clare si sigure, dar nu pentru a baga toate inchipuirile si speculatiile ilogice si neintemeiate.

Bine a scris cineva: "Cred ca nu vrei sa devin un yesman! Care doar sa aprobe fara sa gandeasca!
Tu faci ce vrei, si la urma vom vedea pe cine va binecuvanta Dumnezeu, si cu cine va fi El, acuma este prematur si anacronic sa judecam.
Gasim scris sa nu judecam nimic inainte de vreme!"
Vreau sa spun, ca nu sunt de acord cu abordarea multora, ca trebuie sa existe un sef care doar sa comande si ceilalti doar sa execute... Noi trebuie sa lucram ca o echipa.

Daca nu vom arata traducerile vadit contrafacute, dam apa la moara doctrinelor false, ori cred ca Dumnezeu nu vrea sa ne purtam cu "manusi" fata de asemenea falsuri.
Cu sinceritate,
I.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.