sâmbătă, 2 februarie 2013

Asa sa va fie cum vreti!

De ce cei parasiti de sotii sau soti, nu au voie sa se recasatoreasca?

De ce nu au dreptate aceia, care sustin ca cei parasiti, nu au dreptul la recasatorie?


In primul rand ei se bazeaza pe un segment de interpreti, care isi bazeaza retorica pe un verset tradus gresit.
Versiunile romanesti traduc partea a doua a textului din Luca 16:18 anapoda.
Textul grec este in armonie cu celelelte afirmatii ale Domnului Isus, consemnate la Matei 5.32, 19.9, Marcu 10.11,12: ho apolelymenen (cea care a divortat) apo andros (de la barbat) gamon (casatorindu-se) moicheuei (comite adulter).
"cea care a divortat de la barbat casatorindu-se comite adulter"
Este exact in felul expus mai sus in verset, cu privire la barbat. Exact viceversa. Nu este nici o prohibitie pentru cei parasiti. Ar fi profund nedrept si lipsit complet de logica. Cum adica, n-au dreptul sa se casatoreasca daca femeia sau barbatul a fost parasit? Unde ati mai vazut asa ceva ca un legamant sau contract, cum ii spunem mai nou, facut intre doua parti, sa ramana valabil chiar asupra partii vatamate, dupa ce chiar acesta a fost nedreptatit? Adica tot cel nedreptatit cade de fraier! Mai dar voi chiar nu ganditi? 

Voi, care va luati dupa traduceri gresite si corifeii acestora nu aveti decat. Poftim, daca o sa va paraseasca sotia sau sotul, asteptati-o, astepati-l cat vreti, pana incaruntiti la mormant. Faceti ce vreti. E viata voastra, luati-va dupa Biblia voastra gresit tradusa, claditi o logica gresita pe un verset tradus anapoda.

Vedem ca traducerile romanesti schimba ordinea compozitiei frazei denaturand intelesul spre o fraza absurda.  
"si cine se insoara cu cea lasata de barbat comite adulter"

OK. Asa sa va fie! Sa vi se faca cum doriti! Ce bine o sa va simtiti singuri, in timp ce stiti ca iubita se consoleaza in bratele unui tip fericit, stati numai sa vedeti! Si nu uitati sa imi scrieti ce bine va simtiti!

Ce ar fi ca data ce vine sa va si informati? Mai cititi si alte traduceri, nu numai Cornilescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.