joi, 30 mai 2013

Cateva intrebari cu privire la DUHUL SFANT, adresate Domnului nostru Isus

Multumesc frumos de vizita si de interesul manifestat la acest topic. 

Azi as dori sa vorbim cu cei ce doresc sa faca parte cu adevarat din adunarea "reformatorului trimis din ceruri", care a fost si este Domnul si Mantuitorul nostru Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu care a stat la dreapta Tatalui nostru ceresc si bun si mijloceste pentru noi, ca Mare Preot milos si drept. 
El nu este botezat la nici o grupare omeneasca, dar vine la orice credincios sau adunare care il cauta cu adevarat. El nu este un fel de charismatic contrafacut, ci unul care poseda charisme adevarate. El nu tine nici cu radicalii nici cu moderatii, nici cu penti nici cu bapti, nici cu bapti sau penti independenti de la Cluj. Oricum, el ne cunoaste bine pe toti .... Am putea discuta cu el. Eu zic ca merita sa mergem la el, deoarece nu trebuie sa luam nici rapidul si nici avionul, nu trebuie sa stam nici in audienta, nu trebuie nici programare, ci avem acces direct prin DUHUL SFANT. Am mai citit ca Domnul Isus Christos sta de vorba cu toti, drepti sau pacatosi, si nu respinge pe nimeni.

Doamne Isuse, te rugam mult sa ne raspunzi la cateva intrebari, pentru care iti multumim anticipat:

Ce crezi, cuvantul "DUHUL" din Vechiul si Noul Testament se refera exclusiv numai la DUHUL SFANT, sau poate fi o referinta si la ingerii sfinti sau chiar la un demon? Intrebam asta deoarece am vazut ca unii au copiat fidel - fara sa verifice in detaliu - niste versete de la explicatiile despre DUHUL SFANT, care nu fac aceasta distinctie. Anumite citate pe care le-au dat nu sunt referinte la DUHUL SFANT ci la un inger, asa cum putem citi in Evrei 1:14 si deasemenea in versetul care spune ca "DUHURILE PROROCILOR SUNT SUPUSE PROROCILOR"

Duhurile prorocilor sunt supuse prorocilor; căci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii, ci al păcii, ca în toate Bisericile sfinţilor (1 Cor. 14:29-33).

Asadar, cum facem distinctie cand vorbeste un DUH (inger) si cand vorbeste DUHUL SFANT?

Cum interpretam Fapte 1:2 "DUPA CE PRIN DUHUL SFANT DADUSE PORUNCI APOSTOLILOR":

1. Ca tu ai comunicat unei persoane ceresti numita DUHUL SFANT ca acesta sa dea porunci apostolilor
--- SAU---
2. Ca tu insuti ai dat porunci apostolilor fiind inspirat prin DUHUL SFANT, de la Tatal, despre ce anume sa le spui

Dorim sa te mai intrebam, tu cum crezi ca ar trebui tradus o anume parte din Dumnezeu, de exemplu: 
- "mana lui Dumnezeu" sau "Mana lui Dumnezeu? 
- "degetul lui Dumnezeu" sau "Degetul lui Dumnezeu"?
- "capul lui Dumnezeu" sau "Capul lui Dumnezeu?"
- "duhul lui Dumnezeu" sau "Duhul lui Dumnezeu"?
O alta intrebare:
Daca omul este chipul si asemanarea lui Dumnezeu, nu ar trebui sa il reflecte pe Dumnezeu si in ce priveste constructia interioara, adica daca omul are un duh al sau nu ar trebui ca si Dumnezeu sa aiba un duh al lui insusi? Copia (omul) nu ar trebui sa reflecte originalul (pe Dumnezeu)?
Doamne Isuse, sesizam o neconcordanta de traducere la Matei 1:20. Acolo sunt trei cuvinte in legatura cu DUHUL SFANT, cum ar trebui redat: duhul cel sfant, duhul celui sfant sau duhul ce-i sfantTu care varianta ai alege? Sau cunosti o varianta mai buna?

Am vazut ca unii au tratat foarte superficial versetele despre DUHUL SFANT, fiind copiate una si una dintr-o lucrare trinitariana. Asadar, in cele din urma, am dori sa te intrebam, daca trinitarienii au dreptate in ce priveste persoana DUHULUI SFANT? Aceste discutii au fost abia in sec IV si V cand biserica era plina de lume (neghina), multa lume fiind ademenita sau increstinata cu forta de catre imparatii romani. Nu ar fi o apostazie, mergand din rau in mai rau, in interpretari din ce in ce mai dubioase, sa ni se impuna doctrine preluate si "increstinate" din paganism, doctrine ce tu nu ai poruncit? Nu ar trebui ca acest fapt sa ne puna in garda?
Doamne Isuse, te rugam sa ne dai intelepciune si pricepere, de la Tatal nostru ceresc, prin DUHUL SFANT, ca sa putem discerne adevarul de falsitate, si sa ne mentinem pe calea ta care duce la viata, caci tu esti calea, adevarul si viata. Multumim Tatalui nostru iubit si scump, pentru tine si il binecuvantam pentru tine. Te iubim, te binecuvantam si dorim sa fim Mireasa ta. Lumineaza si scoate pe poporul tau din intunericul nestiintei si confuziei babilonice si vino dupa noi cat mai curand. Te asteptam! Amin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.