joi, 24 octombrie 2013

Care va fi rezultatul pedepsei focului vesnic?

Multi aduc ca baza versete biblice pentru a sustine pozitia lor doctrinara in ce priveste soarta celor nemantuiti. Toate drepte si adevarate cum s-ar spune. Foarte multi sustin ca pacatosii nemantuiti, nepocaitii vor fi pedepsiti intr-un foc. Ideea in discutie nu este respingerea pedepsei acestui foc, ci rezultatul lui:
1. Unii sustin ca rezultatul va fi chinuirea vesnica in acest foc (Biserica Catolica si Ortodoxa, Bisericile neo-catolice (protestante si neoprotestante)
2. Altii spun ca rezultatul va fi mistuirea (distrugerea) in acest foc, de exemplu apostolul Pavel (Evrei 10:27) si iubitul nostru frate in varsta Ed Fudge (The Fire That Consumes - Focul Care Mistuie)
Dumnezeu este "un foc mistuitor", s-a vazut in cazul Sodoma si Gomora care sunt un exemplu "suferind pedeapsa (distrugerea) unui foc vesnic" Iuda 7. Dar nu vedem nicaieri acest foc arzand inca, deci Iuda s-a gandit la altceva, decat s-au gandit ideologii Bis. Cat. 
In antichitate focul era intretinut zilnic, fie la temple, fie la depozite de gunoaie (gehena de langa Ierusalim), fie era un foc deschis cu resursa de ardere subterana, etc, era numit "foc ce nu se stinge", "foc de nestins" sau chiar "foc vesnic". Dar nu era considerat un foc care sa nu aiba puterea de distrugere, de mistuire. Din contră, se ştia că era un foc ce mistuia, ardea orice era pus în el. Prin urmare asocierea chinului veşnic cu focul veşnic este falsă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.