vineri, 25 octombrie 2013

Sunt constient si imi asum pozitia mea fata de Biblia Moderna, voi?

Shalom prieteni,

Biblia moderna sustine ca sufletul este atat muritor cat si nemuritor, sustine ca pacatosii dorm in tarana dar si ca sunt chinuiti. Vad aici o contradictie, pe care numai Biblia antica o poate lamuri. De aceea m-am decis sa studiez sursele vechi ale Bibliei si aici putem plasa si citatele antice din Biblia de atunci. Am gasit lamuriri si contradictiile s-au rezolvat: Biblia Antica nu sustine ca sufletul ar fi nemuritor, nici ca cei rai sunt sau vor fi chinuiti. In postarile mele anterioare - cine le-a urmarit consecvent a putut vedea - am demonstrat acest lucru.

Nu am gasit scris ca cei mentionati de Biblia antica ar preda chinul vesnic. Si chiar am facut o analiza atenta. Acum, cine va avea dreptate, se va dovedi la judecata cea din urma. Eu cred ca daca am gresit sustinand Biblia antica, am sustinut o minciuna blasfemiatoare la adresa lui Dumnezeu, care il manie si supara (Iov 32:7,8) si voi fi distrus pentru asta, iar daca cei ce sustin Biblia moderna au gresit, ei vor fi distrusi pentru asta, deoarece scrie "dar cat despre ... toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si pucioasa, adica moartea a doua" Apoc 21:8.
Asa ca nu mi-as dori nici pentru ei si nici pentru mine sa fim acolo, ci mai degraba ca sa primim viata eterna. Cu aceasta incredintare, constiinta mea este curata si Dumnezeu ma vede, de aceea m-a si ajutat sa ajung mai departe in cunoastere, ca multi oameni care s-au straduit dar nu au putut, deoarece constiinta lor nu a fost curata, ei ori au vrut sa justifice o dogma considerata "adevar", ori pe sine (ca un prieten care se considera profet si intreba "duhul" care ii vorbea ce sa creada si nu intreba Cuvantul lui Dumnezeu), ori o biserica, ori niste invatatori, ori orice altceva, in schimb eu am vrut sa-l justific numai pe Dumnezeu, stiind ca a spus adevarul in acest subiect inca de la inceput, nu m-a interesat nimic altceva. Ca un detectiv iscusit am pornit pe firul evenimentelor si cred ca am gasit solutia la toate misterele contradictorii legate de subiect. Avand in vedere si contribuita pretioasa a altora, am reusit sa descalcesc acest mare nod gordian al teologiei.
Multumesc lui Dumnezeu pentru tot ajutorul acordat. Slavit si binecuvantat sa fie Dumnezeu Tatal si Fiul sau in veci, amin!
Nu cred ca daca resping infaibilitatea sau inspiratiunea traducerilor resping prin asta Biblia, ca un ghid de conduita. Consider ca doar Biblia antica este inspirata si infailibila, la care trebuie sa ne intoarcem, studiind cu sarguinta sursele ei antice. Din 1991 am sustinut intotdeauna Biblia si o voi sustine in continuare ca unicul ghid moral si teologic aici pe pamant. Dar daca suntem rai nu avem cum sa o intelegem (Daniel 12:10), trebuie sa ne schimbam si sa ne curatim toata fiinta. Fie ca bunul Dumnezeu sa ne ajute la aceasta... Este life motivul cu care ma apropii de Biblie. 

Va recomand:
www.sufletulestemuritor.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.