joi, 28 noiembrie 2013

Apropierea lui Dumnezeu catre omDumnezeu ne iubeste! Cum ne face sa simtim asta?
Prin apropierea lui Dumnezeu catre om.

Un pas important al lui Dumnezeu catre om este ca ii vesteste Vestea Buna a mantuirii. Vestea Buna este ca Dumnezeu ne iubeste si de aceea a dat la moarte ca jertfa suprema pe singurul sau Fiu pentru tine, pacatosul, pentru mine, pacatosul si pentru voi, toti fiind pacatosi. Daca te pocaiesti, crezand in jertfa Domnului Isus Christos, esti mantuit. Mesajul principal al Evangheliei consta in chemarea la pocainta catre Dumnezeu si la credinta in Unsul lui Dumnezeu ((Mesia in ebraica si Christos in greaca inseamna "Unsul" lui Dumnezeu (ungerea avand sensul de investire), pacat ca nu se traduce acest cuvant frumos si plin de insemnatate conform cu textul grec)).
Daca un om crede aceste lucrari ale duhului lui Dumnezeu: pocainta si credinta in Unsul Sau, atunci urmeaza pasul decisiv, "marturisirea unui cuget curat" catre Dumnezeu, prin botez, botez facut in numele celui investit ca Mantuitor, pentru ca prin Unsul lui Dumnezeu, omul ce simte apropierea lui Dumnezeu sa se sfinteasca (consacreze) s-a faca voia lui Dumnezeu in toate.
Cand un om isi marturiseste pacatele si se caieste de ele, si prin botez marturiseste un cuget curat catre Dumnezeu, acceptand ca Domnul Isus, Unsul lui Dumnezeu a murit si a inviat pentru el, atunci inseamna ca s-a nascut din nou: "din apa si duh" (conform cu textul grec fara al doilea "din": "ex (din) hydatos (apa) kai (si) pneumatos (duh)" Ioan 3:5. Prin urmare "nasterea din nou", sau altfel spus "nasterea din apa si duh" nu este un proces mai lung, care se primeste prin multe staruinte si rugaciuni, ci mai degraba un act spontan, dar adanc in insemnatate, dovada este ca cei ce credeau in timpul apostolilor, se si botezau foarte repede, in aceeasi zi, imediat dupa ce au luat invatatura despre Dumnezeu si Fiul lui, primind in acelasi timp aprobarea lui Dumnezeu manifestata uneori in mod supranatural (a se vedea evenimentul din casa lui Corneliu). A fost o initiere in ucenicie foarte scurta, dar plina de sens, la fel era si decizia credintei.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.