luni, 2 decembrie 2013

"Nu prin" si "prin"

Biblia spune despre mantuire:
"Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni" ... 
"nu pentru faptele pe care noi le-am facut in dreptate"

"Prin har sunteti mantuiti, prin credinta si aceasta nu vine de la voi, este darul lui Dumnezeu"

Suna ciudat pentru multi, caci nu pricep ca darul n-ar mai fi dar si harul n-ar mai fi har, daca noi am merita sa fim mantuiti prin noi insine, mai bine si isi inchid ochii, urechile si inima, ca sa nu intre in ei acest cuvant ... ca sa nu le raneasca eul religios. 

Cert este ca Biblia nu conditioneaza mantuirea cu vreun dar vizibil sau invizibil al botezului cu duh sfant. Caci nu scrie:
"prin har sunteti mantuiti si prin vorbitul in limbi, etc."
Numai sangele scurs al Domnului Christos mantuieste, nu sangele lui Chritos si (plus) vorbitul in limbi sau alt dar.
Nu trebuie conditionata mantuirea de vorbirea in limbi sau alt dar, deoarece asa intrecem Scriptura, ceea ce e un mare pericol, caci contrazicem Scriptura. In plus cream probleme inutile, caci sunt credinciosi care au clacat (au cedat psihic) din cauza staruintelor dupa manifestarile charismatice ale duhului. Unii cercetatori atrag atentia ca in cadrul miscarilor staruitoare dupa daruri numarul celor care sufera psihic (cu nervii) este semnificativ, ca si modul de viata lumesc. Multi dintre cei care spun ca au darurile speciale ale duhului, au vederi nescripturale si duc o viata lumeasca. Multi chiar sunt constienti ca desi au darul, totusi sunt lumesti. Insa se linistesc, deoarece darul e o garantie - spun ei - ca Dumnezeu ii primeste si asa. Dar vorba cuiva: How do you know that you believe? De unde stii ca tu crezi? Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.