duminică, 14 decembrie 2014

A creat Dumnezeu vre-un animal "necurat"?

A creat Dumnezeu vre-un animal "necurat" sau ele au fost TOATE curate la inceput, dupa care unele au DEVENIT necurate? Permite Biblia interpretarea ca Satan ar fi creat animalele necurate? Nu. Dumnezeu a creat "orice pasare" si "toate taratoarele".

Geneza 1:20 Dumnezeu a zis: ,,Să mişune apele de vieţuitoare, şi să sboare păsări deasupra pămîntului pe întinderea cerului.`` 21 Dumnezeu a făcut peştii cei mari şi toate vieţuitoarele cari se mişcă şi de cari mişună apele, după soiurile lor; a făcut şi orice pasăre înaripată după soiul ei. Dumnezeu a văzut că erau bune. 22 Dumnezeu le -a binecuvîntat, şi a zis: ,,Creşteţi, înmulţiţi-vă, şi umpleţi apele mărilor; să se înmulţească şi păsările pe pămînt``. 23 Astfel a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a cincea.
 24 Dumnezeu a zis: ,,Să dea pămîntul vieţuitoare după soiul lor, vite, tîrîtoare şi fiare pămînteşti, după soiul lor.`` Şi aşa a fost. 25 Dumnezeu a făcut fiarele pămîntului după soiul lor, vitele după soiul lor şi toate tîrîtoarele pămîntului după soiul lor. Dumnezeu a văzut că erau bune.

In text scrie ca toate au fost "bune". A creat Dumnezeu vre-un animal "necurat" sau ele au fost TOATE curate la inceput, dupa care unele au DEVENIT necurate? Si dupa cum ele au devenit necurate, nu pot deveni din nou curate? Vor fi necurate pe veci? Nu. Un animal este necurat atunci cand se hraneste nesanatos sau atinge un hoit, ceea ce este adevarat si viceversa, daca un animal necurat va fi hranit sanatos si nu va atinge un hoit, el va deveni curat si va fi bun de mancat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.