miercuri, 22 iulie 2015

Ati fi satisfacuti de argumentele lui Sanherib, Titus si Mussolini?

Ati fi satisfacuti de argumentele lui Sanherib, Titus si Mussolini?

De ce nu loveste Dumnezeu automat pe criticii sai atunci cand ei il sfideaza?

Exod 9:15. De Mi-aş fi întins mâna şi te-aş fi lovit pe tine şi pe poporul tău cu ciumă, tu ai fi fost şters de pe faţa pământului;
16. Dar te-am cruţat, ca să-Mi arăt puterea Mea şi ca să se vestească numele Meu în tot pământul,
Raspuns divin dat lui Faraon, imparatul Egiptului, o superputere din acel timp

Argumnetul lui Sanherib, imparatul Asiriei

2 Cronici 32:9. După aceasta, Sanherib, împăratul Asiriei, a trimis pe slujitorii săi la Ierusalim (dar el însuşi era înaintea Lachisului şi toată puterea lui cu el), la Ezechia, împăratul lui Iuda, şi la tot Iuda, care era în Ierusalim, zicând:
10. „Aşa zice Sanherib, împăratul Asiriei: «În ce vă încredeţi voi, de staţi asediaţi în Ierusalim?
11. Nu vă convinge Ezechia, ca să vă dea morţii prin foamete şi sete, zicând: Domnul Dumnezeul nostru ne va scăpa din mâna împăratului Asiriei?»
12. Nu acelaşi Ezechia a îndepărtat înălţimile sale şi altarele sale şi a poruncit lui Iuda şi Ierusalimului, zicând: «Înaintea unui singur altar să vă închinaţi şi pe el să ardeţi tămâie»?
13. Nu ştiţi ce am făcut eu şi părinţii mei tuturor popoarelor ţărilor? Au putut dumnezeii naţiunilor ţărilor să scape în vreun fel ţara lor din mâna mea?
14. Care dintre toţi dumnezeii acelor naţiuni, pe care le-au nimicit cu desăvârşire părinţii mei, a putut scăpa pe poporul său din mâna mea, ca să poată Dumnezeul vostru să vă scape din mâna mea?
15. Şi acum, să nu vă înşele Ezechia şi să nu vă înduplece în felul acesta. Şi să nu-l credeţi! Pentru că nici un dumnezeu al vreunei naţiuni sau împărăţii n-a putut scăpa pe poporul său din mâna mea şi din mâna părinţilor mei; cu cât mai puţin vă va scăpa Dumnezeul vostru din mâna mea!“

Argumentul lui Titus, generalul roman, care a cucerit Ierusalimul in anul 70 AD si a distrus Templul

(Marturia rabinului Nathan)
Au distrus toate din Ierusalim, până când au ajuns la Templu. Atunci când acestia au ajuns la Templu, au zis unul către altul: Cine va fi primul pentru a intra in Templu?
Acolo a fost prezent un om rău, Titus, fiul sotiei lui Vespasian, care a intrat sfidător, confirmând versetul "..." (citat din Proverbe 21:29). Ce este si mai mult, el a scos sabia și tăiat perdelele, și sângele (celor ascunsi dupa perdelele din Templu) a început să țâșnească afară din ei, și cel rău (Tit)
a crezut că a ucis "Sinele Templului" (pe Dumnezeul Templului), confirmând ceea ce spune Scriptura: "..." (citat din Iov 15:26).

Ce este si mai mult, el a târât o prostituată în Sfânta Sfintelor, și el a început
a blasfemia, blestema, defăima și a scuipat in sus spre El, și a zis: Deci, acesta este acela despre care voi spuneti ca a macelarit pe Sisera și Sanherib ?! Iată-mă în casa lui și în domeniul său, dacă are vreo putere să vină afară și se confrunte cu mine! Aceasta ca să se împlinească ceea ce spune Scriptura: "Dupa care vor spune: "Unde este Dumnezeul lor, stanca la care s-au refugiat, care a mâncat grăsimea jertfelor lor?"

Argumentul lui Mussolini, cel ce a ajuns dictatorul Italiei fasciste si prietenul lui Hitler, dictatorul Germaniei naziste

Mussolini era ateu. Într-o întrunire de credinciosi (pe cand era aproape necunoscut), se spune, Mussolini s-a ridicat s-a uitat la ceas si a zis sfidator: Îi dau ultimatum lui Dumnezeu ca în cinci minute să mă trăsnească dacă există! Si apoi s-a uitat la ceas. Au trecut minutele si el a crezut că a demonstrat ca Dumnezeu nu există.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.