duminică, 10 ianuarie 2016

De ce liderii cultului Martorii Lui Iehova nu sunt consecventi in viziunea lor despre sange?

Vreau sa fac o precizare foarte importanta de la inceput: Nu sunt de acord cu viziunea religioasa pe care o duc liderii cultului Martorii Lui Iehova, fata de sange, mai exact: fata de transfuziile de sange. Ei spun ca este gresit faptul de a accepta o transfuzie de sange. Daca ceea ce pretind ei in aceasta viziune religioasa fata de transfuziile sanguine nu este in acord cu voia lui Dumnezeu, ei fac un pacat. Daca ei incalca aceasta viziune a lor sunt inconsecventi, si inconsecventa este un pacat. Asadar ei vor face doua pacate grave: sa ceara ceea ce Dumnezeu nu cere si sa-si incalce propria lor lege. Deci ei fac un pacat dublu si inca cate, deoarece problema are multe ramificatii.

In anul 2004, siteul oficial al cultului Martorii Lui Iehova descrie "legea" ce o au, in cei mai categorici si clari termeni, astfel: "Sa ne amintim ca Iehova ne cere sa ne abtinem de la singe. Aceasta inseamna ca nu trebuie sa introducem pe absolut nici o cale in organismul nostru singe de la alte persoane sau chiar propriul nostru singe care a fost depozitat (Faptele 21:25). Astfel, adevaratii crestini nu vor accepta o transfuzie de singe."

Va rog sa retineti fraza: "Aceasta inseamna ca nu trebuie sa introducem pe absolut nici o cale in organismul nostru singe de la alte persoane sau chiar propriul nostru singe care a fost depozitat".
 
Accentuez ce spune legea lor: ca nu pot lua sange strain "pe absolut nici o cale"

"Legea" in cauza este luata de pe siteul oficial al Martorilor lui Iehova, (acum schimbat in jw.org) http://www.watchtower.org, unde era accesabila la sectiunea „Sa aratam respect fata de viata si singe”, unde era comunicata politica oficiala a gruparii religioase. „Si singele este sacru in ochii lui Dumnezeu. Dumnezeu spune ca sufletul sau viata, este in singe. Prin urmare, este gresit sa mincam singe. (...) Este gresit faptul de a accepta o transfuzie de singe? Sa ne amintim ca Iehova ne cere sa ne abtinem de la singe. Aceasta inseamna ca nu trebuie sa introducem pe absolut nici o cale in organismul nostru singe de la alte persoane sau chiar propriul nostru singe care a fost depozitat (Faptele 21:25). Astfel, adevaratii crestini nu vor accepta o transfuzie de singe. Ei vor accepta alte tipuri de medicatii, cum ar fi transfuzarea unor produse care nu contin singe. Ei vor sa traiasca, insa nu vor incerca sa-si salveze viata incalcind legile lui Dumnezeu. — Matei 16:25”. 

Respecta liderii cultului Martorii Lui Iehova aceasta lege categorica de a nu lua sange strain "PE ABSOLUT NICI O CALE"?

Nu, deoarece ei permit transplantele de organe. Si vreau sa fac iarasi trei precizari importante:
1. Sunt de acord cu transplantele de organe, deci nu scriu acest articol impotriva lor.
2. Candva liderii cultului Martorii Lui Iehova nu acceptau nici un fel de transplant de organe, numind aceasta practica medicala "canibalism". Insa au revenit asupra acestei decizii deoarece traiau foarte mult si aveau nevoie de anumite transplante.
3. Orice organ uman contine sange, fara de care s-ar instala lepra sau putrefactia. Orice organ uman este mort fara sange si nu se poate transplanta. De exemplu, intr-o fabrica de mobila, un muncitor si-a taiat toate degetele de la o mana la un fierastrau circular, iar cineva din fabrica, din nestiinta, le-a pus intr-o punga cu apa. Pana ce a ajuns salvarea, apa a ajutat ca sangele sa se scurga mai bine din degetele taiate si astfel, nu s-a mai putut face operatia de repunere a degetelor la locul lor. Degetele taiate "au murit" din lipsa de sange. Deci orice organ transplantat trebuie neaparat sa contina sange in cantitate suficienta, fara de care nu se poate face transplantarea.

Avand in vedere punctul 3, liderii cultului Marorii Lui Iehova isi incalca legea care spune ca ei nu pot introduce sange strain in trupul lor "pe absolut nici o cale".

Da mai departe articolul, daca iubesti si iti pasa de viata semenul tau neinformat! 

Marcu 12:
 • Cea mai mare poruncă

 • 28 Unul* din cărturari, care-i auzise vorbind, fiindcă ştia că Isus răspunsese bine saducheilor, a venit la El şi L-a întrebat: „Care este cea dintâi dintre toate poruncile?”
 • * Mat 22:35;
 • 29 Isus i-a răspuns: „Cea dintâi este aceasta: ‘Ascultă*, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este un singur Domn’
 • * Deut 6:4; Luca 10:27;
 • 30 şi ‘Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi cu toată puterea ta’. Iată porunca dintâi.

 • 31 Iar a doua este următoarea: ‘Să* iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.’ Nu este altă poruncă mai mare decât acestea.”
 • * Lev 19:18; Mat 22:39; Rom 13:9; Gal 5:14; Iac 2:8;
 • 32 Cărturarul I-a zis: „Bine, Învăţătorule. Adevărat ai zis că Dumnezeu este unul singur, că* nu este altul afară de El
 • * Deut 4:39; Isa 45:6; Isa 45:14; Isa 46:9;
 • 33 şi că a-L iubi cu toată inima, cu tot cugetul, cu tot sufletul şi cu toată puterea şi a iubi pe aproapele ca pe sine este* mai mult decât toate arderile-de-tot şi decât toate jertfele.”
 • * 1 Sam 15:22; Osea 6:6; Mica 6:6; Mica 6:7; Mica 6:8;
 • 34 Isus a văzut că a răspuns cu pricepere şi i-a zis: „Tu nu eşti departe de Împărăţia lui Dumnezeu.” Şi* nimeni nu îndrăznea să-I mai pună întrebări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.