duminică, 31 iulie 2016

Un amanunt important despre sarbatori, din Antichitatile Iudaice, scrisa de Iosef Favius din secolul I, evreu din neam de preoti

Nu stiu ce au inteles unii din ce am scris despre calendarul ebraic din atichitate (cel avut de Moise), am impresia ca unii nu se straduie sa inteleaga sau din reavointa nu vreau sa inteleaga ce am scris... Hai sa fim seriosi... Da, sambata este ziua a saptea, sabatul saptamanal, conform calendarului biblic antic; insa toate zilele de sarbatoare la evrei sunt sabate, adica nu se lucreaza in ele, sunt zile de repaus. Sabat inseamna repaus. Si deoarece nici in ziua a saptea si nici in ziua unei sarbatori nu se lucreaza, ambele tipuri de zile sunt numite sabate, adica repaus. Deci in saptamana patimilor au fost doua sabate: unul de sarbatoare (joi) si un sabat saptamanal (sambata). 

"Nu se celebrează nicio sărbătoare fără să se facă ardere de tot şi fără ca toţi să se abţină de la orice muncă; în toate zilele festive, legea prevede deopotrivă şi aducerea jertfelor şi încetarea lucrului, după prinos urmând ospeţele." Citat din Antichitatile Iudaice, scrisa de Iosef Favius din secolul I, evreu din neam de preoti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.