joi, 10 mai 2018

Doctrinele încrucişate produc "doctrină sterilă"

STERÍL, -Ă, sterili, -e, adj. 1. (Despre ființe) Care nu poate procrea; (despre plante) care nu face roade sau semințe; sterp. ♦ (Despre pământ) Care nu este productiv, roditor, pe care nu pot crește (în bune condiții) plante. ◊ Pământ steril (și substantivat, n.) = partea nefolositoare dintr-un zăcământ sau dintr-un produs minier. 2. Fig. Care nu produce nimic, care nu duce la nimic, care nu dă niciun rezultat; care este fără folos, zadarnic; infructuos, sterp. 3. (Care a fost) sterilizat sau dezinfectat. – Din fr. stérile, lat. sterilis.

Încrucişarea dintre o iapă şi un măgar produce un animal steril, catârul. Animalul - catârul - nu se poate reproduce, exceptând câteva cazuri.
Acest lucru se poate constata şi pe plan doctrinal, când anumiţi credincioşi încearcă fuzionarea anumitor dogme, cum ar fi anumite elemente din trinitarism cu anumite elemente din antitrinitarism, sau moartea ca plată a păcatului cu chinul veşnic. Şi apoi se miră că sunt sterili, mai nimeni nu îi înţelege.
Am dăruit o astfel de carte încrucişată cu elemente trinitarian-nontrinitariane scrisă de un autor, care se recomandă nontrinitarian. Cititorul s-a pronunţat că este o carte mai apropiată de trinitarism decât de nontrinitarism. Poftim! EFECT ZERO, STERIL!
Aşa ajunge cineva "de râsul curcilor".
Carte scrisă de autor nontrinitarian, catalogată mai aproape de trinitarism decât de nontrinitarism!


râs - definiție | dexonline

https://dexonline.ro/definitie/râs
Expr. Râd (sau ar râde) și câinii (sau și curcile, ciorile) de cineva, se zice despre cineva care s-a făcut de rușine, s-a compromis.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.