joi, 10 mai 2018

Eşti grâu sau neghină?

Domnul Isus ne-a avertizat prin pilda neghinei că Diavolul va face o lucrare de rătăcire, care va fi distrusă numai la venirea sa:
 Matei 13:24. Isus le-a pus înainte o altă pildă şi le-a zis: "Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un om care a semănat o sămânţă bună în ţarina lui.
25. Dar, pe când dormeau oamenii, a venit vrăjmaşul lui, a semănat neghină între grâu şi a plecat.
26. Când au răsărit firele de grâu şi au făcut rod, a ieşit la iveală şi neghina.
27. Robii stăpânului casei au venit şi i-au zis: "Doamne, n-ai semănat sămânţă bună în ţarina ta? De unde are, dar, neghină?"
28. El le-a răspuns: "Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta." Şi robii i-au zis: "Vrei, dar, să mergem s-o smulgem?"
29. "Nu", le-a zis el, "ca nu cumva, smulgând neghina, să smulgeţi şi grâul împreună cu ea.
30. Lăsaţi-le să crească amândouă împreună până la seceriş; şi, la vremea secerişului, voi spune secerătorilor: "Smulgeţi întâi neghina şi legaţi-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeţi-l în grânarul meu." 
Această stare de lucruri a început încă pe timpul apostolilor şi s-a accentuat după moartea lor, neghina crescând şi dezvoltându-se alături de grâu de-a lungul secolelor, fără întrerupere, iar în curând urmează secerişul şi despărţirea grâului de neghină. Deoarece suntem în timpul de înaintea revenirii Domnului Isus, trebuie să fim foarte atenţi şi să ne întrebăm: suntem grâu sau neghină?

Cum putem deosebi ce suntem?
Suntem grâu, dacă:
1. urâm minciuna
"Caci gura mea vesteste adevarul, si buzele mele urasc minciuna!2 (Proverbe 8:7)
2. nu schimbăm adevărul lui Dumnezeu
"caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci! Amin." (Romani 1:25)
3. cunoaştem adevărul
"V-am scris nu ca n-ati cunoaste adevarul, ci pentru ca il cunoasteti si stiti ca nicio minciuna nu vine din adevar." (1Ioan 2:21)
4. ne ferim de toate urâciunile
"Dupa ce vei intra in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau, sa nu te inveti sa faci dupa uraciunile neamurilor acelora." (Deuteronom 18:9)
"Au fost chiar si sodomiti in tara. Au facut de toate uraciunile neamurilor pe care le izgonise Domnul dinaintea copiilor lui Israel." (1Regi 14:24)
"Toate capeteniile preotilor si poporul au inmultit si ei faradelegile, dupa toate uraciunile neamurilor; si au pangarit Casa Domnului, pe care o sfintise El in Ierusalim." (2Cronici 36:14)  
 
 Boabe de grau Fotografii de stoc, Imagini de stoc si Vectori ...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.